Stegar.

 

      Modum-stegen   
                          Varje år drabbas över 25.000 svenska hem av bränder

För de flesta är brandvarnare en självklarhet, men hur många tänker på olika utrymningsalternativ?                                           

Det bästa sättet att undkomma en brand och giftiga röken är via utvändig utfällbar stege som alltid finns på plats.

Modum-stegen finns i dag på tusentals hyreshus och offentliga byggnader i Sverige och Norge som alternativ utrymningsväg.

Nu finns även Modum-stegen speciellt framtagen för utrymning av 2-3 plans villor. Med villastegen monterad på väggen har man alltid en snabb och säker utrymningsväg vid brand.

Stegen låses/öppnas med sprinthandtag uppifrån vilket innebär att obehöriga inte kan använda stegen nerifrån. Stegen är tillverkad helt i underhållsfritt material (aluminiumprofiler ).

 

 
 

Infälld - en diskretlist   Utfälld - en stadig stege    Inbrottskydd - kan ej öppnas av obehöriga. Fallskydd - säkerhetssele.

Utförande - Funktion  Stegen är utförd i anodiserad aluminium och med bult/skruv i syrafast rostfritt. Stegpinnarna är ledbart infästande i sidoprofilerna vilket gör att de göms i sidoprofilerna i infällt läge och låses i vinkelrät position i utfällt läge.

En extra trygghet på arbetsplatsen    Genom att sätta upp flera stegar får man ännu bättre utrymningsmöjligheter då personalen/hyresgästen alltid har nära till  en stege        Hotellsäkerheten                                                                               I hotell och restaurangerbranschen ökar medvetenheten och vikten av att kunna erbjuda sina gäster en hög brandsäkerhet.  Alternativa, säkra utrymningsvägar är en viktig del i detta.

                                            

  Mer info Modum stegen
           JIMMY FASAD  
JIMMY FASAD är en lätt, stark och smidig räddningsstege för hem och kontorsbruk. Stegen är närmast avsedd för villor, radhus och flervåningshus. JIMMY FASAD väger bara fem kilo. Därför är den lätt att handskas med.

Montering: I kartongen medföljer två fästkrokar. Dessa skall fästas under eller ovanför fönstret på insidan i det rum där den skall användas.

Användning: Stegen ligger normalt nerpackad i sin kartong. Kroka fast remmarna i de två krokarna. Därefter kastas hela förpackningen ut. Tack vare stegens konstruktion och smidiga material kan den inte trassla ihop sig. Den hänger rakt och är omedelbart klar för användning. Stegen är breda och rejäla.

 

  Specifikation: Stegyta 12 x 35 cm,  Längd 3,9 m, Stegavstånd 35cm Vikt 5 Kg.    Lev Längder upp till 10 meter.

Kontakta oss gärna , så hjälper vi er att hitta den stege som passar bäst.


   Aktuellt pris